Gasztrokrimit ígér a fülszöveg, de jobb, ha tisztában van vele az olvasó: igazából nem gyilkolnak meg itten senkit – leszámítva persze azt a pár száz szárnyast, disznót, édes- és sósvízi halat, melyek néminemű trancsírozás után a fazékban kötnek ki. Izgalmakban azonban nincs hiány: az Ede a levesben ugyanis olyan titkoknak, féligazságoknak, legendáknak – vagy, ahogy a társszerzők egyike, Fehér Béla fogalmazta meg volt a könyvbemutatón – szamárságnak járt utána, melyekkel telis tele van a magyar gasztrotörténet.
Ede a levesben
2011.11.25. 17:40
Címkék: gasztronómia magvető fehér béla cserna szabó andrás
Szólj hozzá!
Mi kerül a levesbe?
2011.11.23. 14:07
Két pasi...
... angyalok ...
... meg néhány csupasz nyúl...
Címkék: előzetes
4 komment
A bedeszkázott riporter
2011.11.22. 17:00
Tarján Vilmossal kapcsolatban valószínűleg annak meghatározása lenne a nehezebb, hogy mi nem volt. Ő leginkább újságíróként szerette definiálni magamagát („az ujságíró mindig ujságíró marad”), de volt konferanszié, sikertelen sajtügynök, propagandista, étterem-tulajdonos, a New York Kávéház szíve-lelke, vezetője, és valószínűleg sok egyéb munkakörben is megfordult.
Utolsó kommentek